Alapítványunk hírei, cikkei

Elindult a Meskete Gyermek Alapítvány első kampánya a Sharity-n!

Elindult a Meskete Gyermek Alapítvány első kampánya a Sharity-n!

Nagyon sok tervünk volt az idei évre, az egyik pedig pont az, hogy a Sharity-n elindulhasson az első kampányunk. Most már egy rövid videó megnézésével is tudtok minket támogatatni! Aki nem ismerné a Sharity-t, annak most bemutatjuk.

Nagy lelkesedéssel vágtunk bele az idei tervekbe, melynek az egyik alapköve az volt, hogy megpróbáljunk minél több támogatást szerezni az Alapítvány számára. Ennek egyik mérföldköve az előző hónapban elindított Donably felület volt, ahol kisebb-nagyobb összegekkel már tudtok minket támogatni. De nem ez volt az egyetlen csatorna, amin be szerettük volna mutatni a Meskete Gyermek Alapítványt a nagyközönség számára.

A Sharity is egy olyan platform, ahol jelen szerettünk volna lenni, és múlt héten meg is valósult, nemcsak a regisztráció, de az első kampány elindítása is. Aki nem ismerné a Sharity applikációt, annak itt egy rövid bemutató, de a kampányról is ejtek néhány szót a továbbiakban.

MI is az a Sharity?

A Sharity Applikáció az első olyan jótékonysági app a világon, ahol pár kattintással jó ügyeket tudtok támogatni, többek között most már a Meskete Gyermek alapítványt is, mindezt pénz nélkül, akár egy rövid, pár másodperces videó megtekintésével. Te megnézed a videót a Meskete Gyermek Alapítvány javára, a Sharity pedig jóváír 10 Ft-ot.

Egyszerűen annyit kell tenned, hogy minket, illetve más jó ügyeket támogathass, hogy letöltöd az applikációt a telefonodra, regisztrálsz, és már indulhat is a támogatás.

Részleteket az alkalmazásról itt olvashattok, itt pedig az adományozás módjával ismerkedhettek meg bővebben.

A Meskete Alapítvány Ingyenes Olvasóverseny kampányról

Természetesen a Sharity-n egy konkrét célra gyűjtjük a támogatást, ez pedig a Jutalom az OLVASÁSÉRT - ingyenes online olvasóverseny gyerekeknek nevet viselő projektünk.

„Az Olvasásra fel! ingyenes online Olvasóversennyel szeretnénk segíteni a szülőket a kulturális nevelésben és az olvasás megszerettetésében. De nemcsak nekik szeretnénk eszközt adni a kezükbe, hanem a pedagógusoknak is, elsősorban az alsós tanítóknak és óvó néniknek, hiszen az ő törekvéseiket is támogatnánk, hogy tanulóik, ovisaik minél több mesével, történettel és könyvvel ismerkedhessenek meg. Jelenleg hazánkban több levelező versenyt hirdető platform is létezik, de egyrészt, egyik sem ingyenes, másrészt ezeken az oldalakon többféle projekt és tantárgy is nevezhető. Mi elsősorban az olvasást, és a meséket szeretnénk a fókuszba helyezni óvodás, illetve alsó tagozatos gyermekek számára. Az értő olvasás fontos képesség, az olvasóvá nevelés pedig a mesékkel kezdődik. Az Olvasóversenyünk segítségével a gyerekek nemcsak meséket kapnak, de az olvasásért jutalom is jár, hiszen minden gyermek egy személyre szóló oklevélben, a legjobbak pedig könyvjutalomban is részesülnek.”

 

 


Alapítványunk kiemelt személyiségei

Kőszegi-Arbeiter Anita
Az alapítvány kurátora
dr. Szántó Mária
Az alapítvány alapítója
Segítő önkénteseink
Meseírók, illusztrátorok, partnereink

Meskete Gyermek Alapítvány

Nyilvántartási szám: 06-01-0001379
Adószám: 18478750-1-18
Országos azonosító: 0600/60112/2007/2300001385407
Székhelyünk: 9700 Szombathely, Szövő utca 39.

Bankszámlaszám (Unicredit):
10918001-00000049-23770002