Alapítványunk hírei, cikkei

Tervek és célok az idei nyárra

Tervek és célok az idei nyárra

Bár már októberben útjára indult a Meskete Gyermek Alapítvány, és karácsony előtt már bemutatkozott a Meskete Évzáró rendezvényén, de a hivatalos dolgok miatt lassan indult be az idei év. Ám most nagy tervekkel várjuk a nyarat, de tavasszal is fogtok rólunk hallani.

Folyamatosan zajlik az élet a Meskete Gyermek Alapítvány háza táján, akad munkám, munkánk bőven. A kezdeti lépések nem voltak egyszerűek, de most már kész a weboldalunk, már a #mesélnijó kampányhoz is érkeztek videók, de a Donably támogatási rendszere is elindult. Persze ez még csak a kezdet! Beavatunk most benneteket, hogy mi mindent csináltunk eddig, és hogy milyen tervek, rendezvények várnak még rátok, ha követitek a munkánkat.

Ami eddig történt

Az idei év egyik nagy sikere, hogy elindult a Meskete Gyermek Alapívány weboldala, köszönhetően Gutási Gábor, a Meskete.hu alapítója fáradhatatlan munkájának.

Felkerült egy részletes Bemutatkozás, de már a Donably felületére is át tud irányítani az oldal, ahol kisebb összegekkel támogathattok minket. De felkerültek az oldalra a #mesélnijó kampány mesefelolvasó videói is, melyek természetesen folyamatosan bővülni fognak.

Folyamatosan zajlanak a jótékonysági akcióink is. Nemrég FullAnyuuuu számára vittünk 60 mesekönyvet, 50 színezőt és 250 plüssöt, a használt mesekönyv gyűjtő kampányunk pedig folyamatosan zajlik. Érkezett is több mesekönyv az alapítvány részére, többek között Gyöngyösvári Mara írónő adományozott nekünk több mesekönyvet, amit ezúton is nagyon köszönünk neki.

Rendezvények, melyeken már biztosan ott leszünk

Az első rendezvény, ahol idén részt vesz az alapítvány Szegeden lesz, FullAnyuuuu társaságában május 18-án, a részletekkel természetesen jönni fogunk hamarosan.

De készülünk a nyári fesztivál/rendezvény szezonra is, hiszen annyi gyerekprogram van, ahol népszerűsíthetjük a meseolvasást. A következő rendezvényeken biztosan részt fogunk venni a Meskete.hu és Meskete Gyermek Alapítvány is:

- június 15-16. Tündérfesztivál Sopron

- június 22-23. Gyereksziget Budapest

- július 5-6. Györköc Fesztivál Győr

Természetesen több Mesketés író és illusztrátor is csatlakozni fog hozzánk, lesz adománygyűjtő pont, barkácsolás, mesefelolvasás, mesekvíz, és még sok minden más, amit előre nem árulnánk el.

És persze a célok között szerepel a saját rendezvények szervezése is, ehhez már pályáztunk is, reméljük, ez is sikeres lesz.

Tervek a rendezvényeken túl

A rendezvények mellett számos tervünk van, amely megvalósításra vár. Hamarosan indul az első kampányunk a Sharity applikációban, melynek segítségével hamarosan, várhatóan ősszel elindulhat az első Olvasóverseny is. Erről hamarosan részletesen is tájékoztatunk titeket.


Alapítványunk kiemelt személyiségei

Kőszegi-Arbeiter Anita
Az alapítvány kurátora
dr. Szántó Mária
Az alapítvány alapítója
Segítő önkénteseink
Meseírók, illusztrátorok, partnereink

Meskete Gyermek Alapítvány

Nyilvántartási szám: 06-01-0001379
Adószám: 18478750-1-18
Országos azonosító: 0600/60112/2007/2300001385407
Székhelyünk: 9700 Szombathely, Szövő utca 39.

Bankszámlaszám (Unicredit):
10918001-00000049-23770002